Zero Waste ♻

Denna veckan vill vi lyfta några av våra varumärken som har anammat «Zero Waste» och varumärken som har hittat alternativa lösningar för att minska på våra sopor och vår plastkonsumtion. 


Lamazunas resa började när Laëtitia bestämde sig för att byta ut dagliga bomullsrondeller mot återanvändningsbara. Resultatet blev rengöringsrondeller i enkla, mjuka mikrofibertyg som kan återanvändas mer än 300 gånger.

- Utifrån det grundades Lamazuna, som idag producerar ekovänliga alternativ till vårt badrumsskåp. Fast schampo, fasta deodorant och fasta tandkrämer som är handtillverkade med ett 100% veganskt och 100% naturligt innehåll. Alla produkter tillverkas under rättvisa förhållanden, med miljövänlig produktion, zero waste, cruelty free, vegan och produkterna paketeras i återvinningsbara förpackningar utan plast. 

Varför rengöringsrondeller av mikrofiber?

Rengöringsrondellerna är gjorda av 70% polyester och 30% polyamide och kan återanvändas mer än 300 gånger! Det betyder att du inte längre behöver ha några engångsrondeller i badrumsskåpet.

Rondellerna kan användas med enbart vatten och avlägsnar foundation, mascara, läppstift, eyeliner, i bara några svep. På så sätt minskar du också användningen av rengöring i badrummet. Blöt helt enkelt rondellen med vatten för att skonsamt avlägsna make-up. Om du bär vattenfast make-up som är svår att tvätta bort, kan du ta några droppar av din make-up rengöring för att ta bort det sista. Det räcker att svepa med lätta rörelser, då materialet i rengöringsrondellerna suger upp makeupen.

Efter användning kan du tvätta dem för hand eller i maskin!


Varför ett fast schampo?

Ett fast schampo innehåller inget vatten, och är därmed mer koncentrerat vilket gör att det räcker dubbelt så länge som en normalstor schampoflaska. 

Schampot kommer förpackat i en återvinningsbar plastfri förpackning och förvaras torrt, i sin egna förpackning eller i en glasburk med lufthål för bästa hållbarhet. Välj mellan friska eteriska oljor eller andra naturligt utvunna dofter som ljuvlig choklad.


Varför en menskopp?

Varje kvinna använder i genomsnitt ca 12.000 tamponger under sin livstid. Det går åt 29.000 liter vatten för att tillverka 1 kilo bomull till bindor och tamponger.

En menskopp sparar inte bara på miljön, utan också pengar i fickan som du kan göra annat roligt för! Lamazuna’s menskopp är gjord på latexfri silikon och ersätter bindor och trosskydd i upp till 10 år.

Det är ju helt fantastiskt tycker vi!

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla