Sommarnyhet från Zao Makeup

Hej igen allihop! Hoppas att ni har det bra där ute i sommarvärmen. Efter en liten paus på några månader är jag äntligen tillbaka igen. Det känns roligt och jag har massa roligt att dela med mig av till er.


Jag kommer att börja med att skriva om en produkt som heter ”Desert rose palette limited edition” och som är Zao Makeup´s nya sommarpalett 2022.

Det är en riktigt härlig ansikts-palett som du får för 699 kr.

Jag föll direkt när jag såg den här paletten. Till att börja med älskar jag designen. Jag gillar att den till vänster, har en sjukt snygg, rund ”pan” som heter ”Sublime mosaic 351” och som innehåller tre produkter. Jag älskar idén med att ha tre produkter i en och samma pan. Det är smart och sparar plats. Sublime mosaic innehåller en blandning av:


1) ”Mineral cooked powder 342”, som är ett lätt skimrigt solpuder i en kopparnyans. Det står att nyansen ska passa de flesta hudtoner. Jag känner mig lite skeptisk till det kanske, (fast jag kan ju ha fel också) men i vilket fall som helst ser den onekligen fräsch ut på mig som är en riktig blekfis i alla fall. Jag är glad att den inte är för orange för det passar inte mig alls.


2) Sedan har vi ”Compact blusch i nyansen 327”, som är en korall-nyans som även den ska passa de flesta hudtoner. Om jag inte minns fel så är det samma nyans som var med i sommar-kollektionen förra sommaren, vilket i och för sig inte gör mig något för det är en av mina favoriter i min smink-kollektion. En riktigt fin nyans!


3) Och sist så har vi ett ”shine up powder” i en helt ny nyans som heter 312, en guldig jättevacker nyans som verkligen passar till sommaren. Jag är personligen ett riktigt fan av Zao:s shine up powder (du hittar den HÄR). Jag har testat både 310, som är en vacker ”gammelrosa/nude” nyans och som blir väldigt naturlig på huden, och 311 som är en blandning av en mer kall rosa nyans och en beige nyans. 310 är min favorit och den använder jag nästan jämt. Jag tycker att det är roligt att Zao har kommit ut med en lite mer guldig nyans också. Jag tycker den är fin på mig, men den är nog även riktigt fin på någon med en lite mörkare hudton.


Hur man använder Sublime mosaik?

Man kan välja att tex. röra runt lite med en borste i den och blanda de tre nyanserna och sedan dutta på i ansiktet, eller använda var och en för sig som rouge, bronzer och highlighter. Jag har testat båda och det blir lika bra. Jag älskar det!

Till höger i paletten har vi sedan 6 rektangulära små pans med 3 matta ögonskuggor i färgerna ”218 Apricote nude”, ”219 Teracotta rose” och ”220 Taupe grey”, 1 ultra shiny ögonskugga i nyansen ”270 Champagne”, 1 krämigt läppstift i nyansen ”408 Strawberry pink”, samt 1 krämigt gloss i färgen ”409 Gold pink”. Det ingår även en liten söt duo-borste med en platt sida som jag personligen tycker passar utmärkt till läpp-produkterna, och en sned sida som man tex. kan använda till att göra eyeliner.

I min sminkning på bilderna har jag använt mig av alla nyanser i den runda panen i ansiktet (jag viftade runt borsten och la på alla samtidigt), ögonskuggorna Apricote nude och Teracotta rose i globlinjen, ögonskuggan Champagne på ögonlocken och Taupe grey som eyeliner. Jag sprutade lite setting spray på en eyeliner borste och doppade den i Taupe grey så det nästan blev som en flytande eyeliner. Funkade super! Sedan har jag läppstiftet Strawberry pink på bilderna med de röda läpparna, och läppglanset Gold pink på de andra bilderna.


Så vad tycker jag om paletten?

Jag tycker att paletten är jättemysig och som jag skrev i början så blev jag kär i den direkt när jag såg den. Jag älskar generellt varma toner när jag sminkar mig, så det är kanske inte så konstigt att jag gillar den hehe. Prislappen kanske är något saftig, men det är ganska sällan Zao gör paletter som denna. Jag älskar också designen. Den är snygg och du kan i klassisk Zao-anda byta ut färgerna och produkterna i paletten när du har tröttnat på dem, de är slut, eller bara vill ha dina favoritprodukter i samma palett. Det gör paletten till något som du troligtvis kommer att använda. Jag har också saknat en palett där man har plats för både en rund pan med tex. en highlighter och pans för ögonskuggor, så det gjorde mig glad.

Jag tycker också om att det är läpp-produkter i paletten. Konsistensen på både läppstiftet och läppglanset är fint. Läppglanset är inte så löst i konsistensen, men samtidigt inte för fast heller och är väldigt behaglig på läpparna. Man känner knappt att den sitter där. Jag älskar också färgen. Det är som mina läppar fast bättre. Konsistensen på läppstiftet är dock lite torrare än läppglanset, men jag tycker att det funkar bra ändå. Helt ärligt tycker jag om torrare produkter som man inte känner så mycket, de bara finns där. Jag blev lite kär i den röda nyansen på läppstiftet också. Jag är egentligen inte så mycket för röda läppar, men den här nyansen kan jag definitivt bära en vanlig dag utan att känna mig obekväm.


Ni vet nog vid det här laget att jag gillar det mesta som Zao gör och sammanfattningsvis tycker jag helt enkelt att även den här paletten är en riktig fullträff!


Desert Rose - sommarpalett hittar du HÄR


Varma hälsningar,

Malin

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla