Pulpe De Vie; En rengöring som bjuder på en ljuvlig doftsymfoni - Blubb Beauty

Pulpe De Vie fick jag upp ögonen för på Daisy Beauty Expo 2021. Märket erbjuder ekologisk hudvård till ett lägre pris och med ett fokus på "anti-waste". Vilket betyder att de produkter som i vanliga fall inte säljs vidare till butik på grund av storlek eller har en ful form används här. Produkterna skapas utifrån säsong för färskvarorna. Produkterna är rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler.I somras kom produkterna ovan in i Eco-Chic's sortiment. De fick snabbt efter leverans flytta in i mitt badrum. Utöver produkterna ovan har jag testat några andra produkter från märket som inte passade min hudtyp eller mitt luktsinne (mer information om de produkterna finner du på min egen blogg). Produkterna i detta inlägg matchade de flesta av mina kriterier för parfymerad hudvård. Nedanför finner du information om respektive produkt och mina åsikter kring dem samt priser och innehåll.


Micellar Water - Sensitive Skin

Om produkten: "Ekologiskt certifierat micellärt vatten med ekologisk gurka som effektivt avlägsnar make-up och utan att vara aggressiv mot känslig hud. Innehåller mjukgörande glycerin för en smidig make-up rengöring, ekologisk gurka som återfuktar huden och Aloe Vera som lugnar känslan av stram hud. En Oligomer Oligo-marines verkar re-mineraliserande för en hälsosam hud."


Användning: "Applicera över hela ansiktet med en rengöringsrondell."


Åsikt om produkten: Produkten avlägsnar smink effektivt men kan irritera ögonen om jag håller på för länge. Den är trevligare att använda på övriga ansiktet än vid ögonområdet. Jag önskar att den hade en mer kraftfull doft eftersom jag älskar doften av gurka i hudvård. I nuläget har den en väldigt svag hint av gurka. Den fungerar lika bra med vanlig bomullsrondell som med återanvändningsbara varianter. Produkten är dryg och enkel att återvinna (sortera som plast).


Innehåll: 400 ml Pris: 145 kronor Direktlänk: Eco-Chic

The Cleanser - Hydration


Om produkten: "The cleanser" är en ekologiskt certifierad rengöringsgel med ekologisk vit persika som rengör och återfuktar huden. Ekologisk persika- och ekologisk plommonolja har mjukgörande egenskaper. Citronmeliss och Aloe vera vatten lugnar. Glycerin rengör skonsamt huden. En flaska tillverkad av återvunnen plast från gamla mjölkflaskor! Tillverkad i Frankrike."


Användning: "Applicera gelén morgon och/eller kväll på ansiktet som då förvandlas till en mjuk kräm."


Åsikt om produkten: En otroligt trevlig rengöring som jag främst har använt som en andrastegsrengöring. Doften är fantastisk och jag vill ha den i allt. Jag älskar doften av persika. Det är så fräscht och speciellt om den är så lyckad som den här doftsymfonin är. Produkten är i en enkel tubförpackning som är lätt att återvinna. Rengöringen glider på fint och omvandlas till en kräm vid rörelse och börjar jag lägga till vatten omvandlas den vidare till ett lätt skum som därefter sköljs bort. Huden efterlämnas ren, mjuk och jag känner mig inte torr efter användning. En produkt som jag inte vill vara utan!


Innehåll: 150 ml Pris: 145 kronor Direktlänk: Eco-Chic

The Cream - Hydration

Om produkten: ”The Cream” är en ekologiskt certifierad kräm med ekologisk vit persika som vårdar och tar hand om alla hudtyper tack vare: hyaluronsyra som återfuktar på djupet, vegetabilisk glycerin och aloe vera som mjukgör och shea som skyddar huden. Sötmandelolja för mjuk, silkeslen hud. En flaska tillverkad av återvunnen plast från gamla mjölkflaskor och en ny återvunnen och återvinningsbar förpackning som använder 40% mindre kartong! Tillverkad i Frankrike."


Användning: "Applicera morgon och kväll på rengjord hud."


Åsikt om produkten: Den är väldigt trevlig både på egen hand och under smink. En favorit! Min bas har aldrig sett bättre ut under en hel dag än vad den har gjort med denna produkten inblandad. Doften är även här riktigt trevlig (om en älskar persika). Jag brukar inte gilla dofter i hudvård men denna är oslagbar! Den är även väldigt dryg och lätt att återvinna tack vare den enkla tubförpackningen.


Innehåll: 40 ml Pris: 175 kronor Direktlänk: Eco-Chic

The Serum - Hydration Om produkten: ”The serum” är ett ekologiskt certifierad återfuktande koncentrat med ekologisk vit persika som skonsamt återfuktar huden på djupet tack vare en superduo av värdefulla oljor: plommon och fikonkaktus som skämmer bort huden. Propolis mjukgör och stärker huden. Rosmarinblommaxtrakt och prästkragar reparerar och skyddar huden. En ny återvunnen och återvinningsbar förpackning som använder 40% mindre kartong! Tillverkad i Frankrike." Användning: "Applicera morgon och kväll på rengjord hud." Åsikt om produkten: Även här är doften väldigt fräsch och trevlig. Den lägger sig fint på huden och sjunker in. Förpackningen är gjord av plast, vilket även gör denna produkten lätt att återvinna. Jag föredrar att använda denna enbart på kvällen och de dagar jag inte har smink på mig.

Innehåll: 30 ml Pris: 205 kronor Direktlänk: Eco-Chic Vilken doft skriker symfoni för dig? För mig är det helt klart persika, vanilj, päron och citron!

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla